Waarom vers vlees?

Vers vlees voeding komt onder andere de volgende lichaamsfuncties ten goede:
De aanmaak van nieuwe lichaamscellen.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingDe ontwikkeling van het leven begint direct na de samensmelting van het teven eitje met de zaadcel van de reu. Zowel de zaadcel als ook het teven eitje bevatten elk 50% van de erfelijke informatie. Na de deling, die al direct na de samenstelling begint, bevat elke cel 100% van de erfelijke informatie. Het ligt dus voor de hand, dat de ontwikkeling van de gezonde cel afhankelijk is van de voeding van de teef tijdens de dracht en de gezondheidstoestand van de reu. Gezonde cellen vormen een gezond lichaam. Wat de teef zelf niet heeft, of tekort komt kan ze ook niet aan de ontwikkeling van de cellen bijdragen. De ontwikkeling van de cellen gaat altijd voor de gezondheid van de teef.

Vers vlees: aanmaak nieuwe lichaamscellen

De basis voor aanmaak van enzymen.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingBij een pup in ontwikkeling begint reeds (via de bloedstroom van de teef) een deel van de spijsvertering en de biochemische processen. De ontwikkelde pup in het moederlichaam benut de enzymen van de teef in de bloedstroom waaruit de pup de noodzakelijke stoffen opneemt voor de groei.

Later na de geboorte dient de pup zelf de noodzakelijke enzymen aan te maken. Enzymen zijn eiwitstoffen. Ergo, de aminozuur compositie van het voedseleiwit, dient zoveel mogelijk overeen te komen met die van de pup zelf. Dit is slechts mogelijk indien vers vlees voeding wordt verstrekt.

Vers vlees: aanmaak van enzymen

De basis voor de groei van darmbacteriën.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingNa de geboorte van de pup ontwikkelen de darmbacteriën zich, die nodig zijn voor de eindspijsvertering, de aanmaak van een aantal vitamines, de onttrekking van vocht uit de spijsbrij en een aantal andere noodzakelijke functies. De volgende vitaminen worden aangemaakt, c.q. samengesteld:

  • Vitamine H (biotine). Biotine is noodzakelijk voor de samenstelling van vitamine C, essentieel voor de stofwisseling van vetten en eiwitten, samenwerkend met het vitamine B-2, B-6 niacine en vitamine A. Het verlicht eczeem en dermatitis. Het is noodzakelijk voor een gezonde huid en vacht.
  • Vitamine C. Honden kunnen voldoende vitamine C aanmaken. Het dient in hoofdzaak om oxidatie tegen te gaan en voor de vorming van collageen (een tussen- en versterkende stof voor de botten).
  • Vitamine B-5 (pantotheenzuur) Is noodzakelijk voor de celvorming, groei, ontwikkeling van het zenuwstelsel enz.
  • Vitamine K. Deze vitamine is noodzakelijk voor de bloedstolling. Deze natuurlijke vitamine K (K-1 en K-2) is afwijkend van de vitamine K-3, die in de voeders extra wordt toegevoegd.

Vers vlees: groei van darmbacteriën

Het functioneren van chemische en biochemische processen.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingDe aanmaak en de ontwikkeling van enzymen is mede afhankelijk van de voedingsstoffen die de hond, in de eerste 12 weken, als pup heeft ontvangen. Voor elke biochemische omzetting in de stofwisseling is een enzym noodzakelijk.

Hoeveel enzymen er nodig zijn, is niet bekend. Het ontbreken van bepaalde enzymen leidt tot stofwisselingsstoringen, waardoor vele afwijkingen kunnen ontstaan.

Vers vlees: functioneren van processen

Het tegengaan van de ontwikkeling van een aantal erfelijk aanwezige afwijkingen.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingVolgens de gezondheidsleer kan men erfelijke ziekten voorkomen “door constitutie en milieu”. Onder constitutie wordt verstaan: gestel, eigenschappen, organen, weefsel enz. Kortom, de gezondheid van de hond. Onder het milieu wordt de omgeving verstaan.

Optimale voeding betekend hier in feite, het voorkomen van de ontwikkeling van een erfelijke aanleg. Dit betekend natuurlijk niet dat alle erfelijke afwijkingen tot het verleden behoren. Men doet met een optimale voeding alles om de ontwikkeling van degelijke afwijkingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Vers vlees: tegengaan erfelijke afwijkingen

De ontwikkeling van afweerstoffen.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingHet opbouwen en vormen van afweerstoffen gebeurt in feite reeds tijdens het zogen. De kwaliteit en de kwantiteit van de moedermelk is derhalve van het grootste belang. Uiteraard speelt ook de gezondheid van de reu een grote rol.

Daarom het advies: gaat u fokken, zorg dan dat zowel de reu als ook de teef in optimale conditie verkeren. De natuurlijke voeding (vers vlees) speelt in deze een belangrijke rol.

Vers vlees: ontwikkeling afweerstoffen

De optimale groei van de pup.

Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingOptimale groei is afhankelijk van optimale voeding. Een van de vele voordelen van volledige vers vlees voeding is, dat er geen antioxydanten zoals BHT en/of ethoxyquine, of houdbaarheidsmiddel hoeft worden toegevoegd.

Diepvries blijft vers! De nadelen van deze chemische antioxydanten zijn legio. BHT (butylhydroxytolueen) kan allergische huidproblemen veroorzaken en kan in de lever enzymen vormen die het belangrijke vitamine D afbreken. Laat voer waarin dergelijke stoffen en chemische kleurstoffen zijn verwerkt staan, spaar uw huisdier en draag bij aan een schoon milieu.

Vers vlees: optimale groei

Het hoge energie gehalte in de droge stof (ca. 7650 Kcal = 28255Kj).
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingVocht is geen voedingsstof, maar wel erg belangrijk voor de hond. Gewoon drinkwater bereikt nauwelijks of in het geheel niet de voedingscellen.

De voedingswaarde wordt altijd berekend op de droge stof. Bij vers vlees voer ligt deze energiewaarde beduidend hoger dan bij droge of andere voeders.

Vers vlees: hoog energie gehalte

De zeer hoge verteerbaarheid (meer dan 80%).
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingUit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de hoge verteerbaarheid de ontlasting meer dan 50% minder is dan bij droge voeders. De verteerbaarheid van vers vlees voeding is, vergeleken bij andere voeders, erg hoog.

Vers vlees: hoge verteerbaarheid

Het is de natuurlijke voeding voor de hond.
Vers vlees; natuurlijke hondenvoedingCompleet vers vlees voer is zo samengesteld, dat de aminozuren compositie sterk overeenkomt met die van een prooidier.

Vers vlees: natuurlijke voeding